Free Diver

Enter the underwater world quietly

De PADI Free Diver Course met LUCKYDIVERS

Voor wie is deze cursus?

Freediving gaat over innerlijke kracht, discipline en controle. Als je altijd al rustig de onderwaterwereld wilt betreden, op je eigen voorwaarden, zolang je ademhaling toelaat, dan is freediving iets voor jou. Het volgen van de PADI Freediver-cursus is je eerste stap om te ontdekken waarom freediving een populaire manier wordt om onder de golven te verkennen.

Om deel te nemen aan een PADI Freediver-cursus moet je minstens 15 jaar oud zijn. Je hebt voldoende zwemvaardigheden nodig en moet in goede lichamelijke gezondheid verkeren. Er is geen voorafgaande ervaring met snorkelen of freediving vereist.

Jonger dan 15? 12-jarigen en ouder kunnen zich inschrijven voor de PADI Basic Freediver-cursus en achtjarigen en ouder kunnen zich inschrijven voor de PADI Skin Diver-cursus.

Wat leer je?

De PADI Freediver-cursus bestaat uit drie delen:

  • Kennisontwikkeling over freediving-principes door zelf studie met de PADI Freediver Touch ™ (of je instructeur kan klas-sessies houden).
  • De zwembadsessie om ademtechnieken te leren, evenals statische en dynamische apneu. Doel - statische apneu van 90 seconden en dynamische apneu van 25 meter / 80 voet.
  • Open watersessies om vrije afdaling en freedives met constant gewicht te oefenen, plus de juiste buddy-procedures. Doel - freedive van constant gewicht van 10 meter / 30 voet.

Hoe kun je nu beginnen?

Neem contact met ons op en ontvang de PADI Freediver Touch-tablet-app. De Touch is een interactieve studietool die je de achtergrondinformatie geeft die je nodig hebt om veilig te freedive en waarmee je in je eigen tempo kunt leren. Je PADI Freediver-instructeur controleert je voortgang en zorgt ervoor dat je belangrijke freediving-informatie begrijpt.

Goed nieuws - de PADI Freediver Touch bevat ook alle leermaterialen voor de PADI Advanced Freediver en Master Freediver cursussen.

Welke freediving-uitrusting ga je gebruiken?

In de PADI Freediver-cursus leer je een masker, snorkel en vinnen te gebruiken en kun je ook een wetsuit en loodgordel gebruiken. Het gebruik van uitrusting die speciaal is ontworpen voor freediving is het beste, maar in deze cursus kun je misschien snorkeluitrusting gebruiken die je al bezit.

Neem contact met ons op over de uitrusting die je tijdens deze cursus gaat gebruiken en vraag advies over alles wat je nodig hebt van je PADI Freediver-instructeur.

De volgende stap

Het leren van steeds dieper gaan en langer blijven op één ademteug is ongelooflijk bevredigend, dus wacht niet.

  • Schrijf je in voor een PADI Freediver-cursus bij Luckydivers
  • Haal de PADI Freediver Touch bij onze winkel en begin met studeren.
  • Download het PADI Freediver Medical History Form (pdf).
  • Blader door de veelgestelde vragen van het PADI Freediver-programma (FAQ)